fredag 16 januari 2009

Träffat Lenny?

Här kommer en vidareutveckling av velourklänningen jag sydde till Lucia. Jag ville ha den lite kortare, kanske något insvängd och lite mindre krage. Sagt och gjort. Jag putsade till mitt mönster och satte försiktigt saxen i velouren "Lenny" som jag köpte hos Nea Nobelle på Syfestivalen. Jag hade sneglat på den länge, men tyckte det var dyrt lite över gränsen. Men när jag sen stod i princip intill det en hel lördag var det kört! Jag kom hem med en dryg meter i alla fall! Och tror ni inte jag klippte fel ändå, fast jag var så försiktig?!

Inte nog med att jag klippte fel - när jag hade klippt till alla delar och städade bland grejerna i syrummet hittade jag plötsligt det riktiga velourklänningsmönstret. Det jag hade ritat först, sen ratat och förbättrat. Gissa om jag blev trött på mig själv. Jag beslöt i alla fall att sy klart klänningen, för det var ju inte fel på mönstret egentligen, bara att jag hade tänkt lite annorlunda. Faktiskt blev jag väldigt nöjd med klänningen i alla fall - tur det med dyra velouren och allt. Det är alltså ingen risk att Lennyklänningen inte kommer till användning! :-)

Jag borde egentligen kombinera ihop de båda, så har jag fått den optimal. Det jag gillar med den förra är att den är rakställd och har pös i ärmarna. Det jag gillar med den här är den smalare kragen, att den är lite snävare och lite kortare.

Jag hade lite pyssel med mönsterpassningen. När det är radnigt tyg känns det så himla viktigt att få till ränderna jämnt, framförallt på framstycket. Först började jag med att tråckla med vanlig sytråd, men det drog sig ändå (trots att jag hade använt formband som jag strukit fast där jag skulle sy på dagkedjan). Då tog jag till limsprayen! Jag maskerade tyget med ett papper. Försiktigt sprayade jag sen lite limspray på framstyckets sömsmåner. Sen gick det bra att fästa mot dragkedjan och nåla ordentlig med vanliga synålar. Kanske är det fusk med spraylim, men ibland är det rätt bra att ta till!

Mönster:
Eget

Material:
Randig velour "Lenny" från Nea Nobelle.
Dragkedja
Formband till framsyckena där dragkedjan sitter
Vlieseline för stretchtyger till kragen.

Bäst just nu:
Kanske mönsterpassningen av ränderna. Och så är jag faktiskt rätt stolt över min klänning, för trots de små missödena på vägen tycker jag den blev riktigt fin.

Sämst just nu:
Att jag dabbade mig med mönstret. Det blev ju bra ändå, men jag hade så gärna velat ha ärmarna lite pösigare. Jag skulle också behöva snickra lite på formen på kragen i bakkant.

27 kommentarer:

Retro Elephant sa...

Mycket fin! Modellen blev mycket snyggare sådär och tyget är alldeles ljuvligt!

//Lina

Mimmi sa...

Ja, Lenny!!!! :-D

Och klänningeen/tunikan "går inte av för hackor" den heller. ;-)

Gabriel skall få en tröja i den lilla bit Lenny jag köpte på syfestivalen - jag har inte kommit "dit hän" bara. Det finns ju så underbart många kombinationsmöjligheter med Lenny tycker jag så en tröja är det optimala till G´s alla muddbyxor anser jag.

P.S Får man skiva så mycket "talspråk" egentligen?

DORIS DAISY sa...

Tack SNÄLLA du för fina ord!
Den brunrandiga velouren är underbar och klänningen likaså!!

LinSar sa...

Va söt och härlig den blev.Kul att se tyget på en tjej för det tror jag inte jag gjort innan.
Lånade föresten din bild till länk men inte fått svar än.Vill ju inte ringa och tjata.
Trevlig helg!!

fante sa...

Jag har inte riktigt sett vad alla andra tycks se i Lenny men den här är ju skitsnygg :-D

Äppel Päppel sa...

Så snygg!

Anna-Snoddas sa...

Åh så fin! Själv älskar jag bara Lenny! Jättekul med en klänning, har inte sett förut! :)

Vindling sa...

Fusk och fusk, ska man inte fuska alls får man väl börja sy allt för hand. ;) Klänningen/tunikan blev döööösnygg! Har heller inte sett charmen med Lenny förut, helt och fullt, men den här blev underbar.

prickig design sa...

jätte härlig!älskar kragen!!

Thea sa...

Tack!
Mimmi: Ja man får skriva precis hur mycket talspråk som helst! :-)

Doris Daisy: Ingen orsak! Jag menade det verkligen!

LinSar: Om du inte får tag på dem kanske jag kan "langa" nästa gång jag åker dit...

Cantina sa...

Verkligen en snygg modell! Kommer säkerligen att kopiera denna framöver!

od Andulky sa...

Underbar!!!

Doris_Assar sa...

Åh vad fin! :-)

Skaparstigen sa...

Så retrosöt!

Shamu sa...

Denne ble skikkelig kuul!!!
Stoffet var herlig!
Jeg er imponert!

Shamu sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
FrökenC sa...

fusk... nja... alla sätt är bra utom de dåliga vet du väl!! :)

Helena sa...

Verkligen jättesnygg!

lilla hjärtat sa...

Så snygg och så passande modell för tyget, så RETRO. Älskar tyget, synd att det redan är utsålt. En liten bit hade varit roligt att ha i sin ägo ; )

Jes sa...

Superfin!!! kanon modell tycker jag!! Älskar detta tyg har inte vågat sy något mer till K i det ännu :) Man vill ju va så säker på att det blir bra innan man klipper i det :)

Mysebo sa...

Oj oj, vilken klänning. Jättefin modell.

Strömming sa...

Modellen blev jättefin. Och Lenny är verkligen fint! Kom hem med bara 1/2 meter från syfestivalen och vet inte alls vad jag ska våga göra med det. Det här passade det verkligen bra till! :D

LilleBus sa...

Ja, detta tyget är ju såå snyggt. Och passar perfekt till denna klänningsmodellen. Tur att det blev så bra tillslut trots fel mönster :-)

Luddeklær sa...

Nydelig!!

Thale

mustafa sa...

snyggt!

Heilt spesiell sa...

Åååh..nydelig!!!Fantastisk kul!!!

rino sa...

urcool!
vore inte helt fel till en vuxen heller