söndag 18 januari 2009

Mission completed.

En bekant undrade om jag hade tid och lust att komplettera hennes döttrars garderob. Det resulterade i den här klädtraven. En tunika, två tröjor och två retroklänningar.

Alla plaggen har jag egentligen sytt en eller flera gånger förut. Ändå blev det lite pyssel med det mesta. Till tunikan hade jag inte något mönster i rätt storlek eller något bra tyg (grönt var favoritfärgen), så det fick jag leta rätt på och beställa (hittade det jag letade efter i USA...). Inte heller till retroklänningarna hade jag något mönster i strl 110 eller 122, så de skulle fixas. Elefanten var jag tvungen att göra en ny schablon till, eftersom jag tvättat bort den gamla sen ett tag tillbaka (där ser man fördelen med att ha fler än en ram att trycka med) och hästtröjan talar ju för sig själv. Den är rätt pysslig som den är! Plus att jag slarvat bort "hästtyget" och fick ägna massa tid åt att leta för att till slut ge upp - snälla maken svängde förbi tygaffären på väg till ett annat ärende.

Idag har jag avslutat uppdraget och skickat klädtraven vidare. Mission completed! Hoppas grejerna passar och att töserna blir fina och glada!
Material:
Retroklänningarna är sydda i finspårig manchester från Jofotex
Elefanttröjan är sydd i turkos interlock och grönt elefanttyg, också från Joftex. Hur jag gjort trycket kan man läsa här.
Hästtröjan är sydd i rosa och gul Hilcointerlock från Nea Nobelle. Applikationen är sydd i E-slöjdstrikå och "hästtyg" från Sundbybergs Textilcentrum. Hur jag gjort när jag sytt den kan man läsa här.
Tunikan är sydd i en grön bomull/lycratrikå med vita prickar från Fabric Fairy. Jag gillar verkligen när prickarna inte är tryckta på tyget utan att tyget är infärgat runt dem. Synd att frakten kostar lika mycket som tyget...

Bäst just nu:
Det känns så himla bra att ha kommit i mål! Fem plagg avklarade. Eller egentligen sex, för jag skickar med ett extraplagg, ett sånt där "jag-bara-kunde-inte-låta-bli-att-testa-det-här-plagg". Men det bloggar jag om senare, när kläderna har kommit fram till mottagaren. Tanken är ju att det ska vara en liten överraskning.

Sämst just nu:
Det tog lite tid. Inte jättelång tid, men mer än jag hade önskat. Men ibland blir det sådär att man ska vänta in rätt tråd, eller bara göra föärdigt något annat innan eller, som i det här fallet, designa ett nytt tryck för att kunna göra det samtidigt i tryckramen. Eller att man hoppas att en försvunnen tygbit ska dyka upp.

Jag hoppas i alla fall att grejerna kommer att ha varit värda att vänta på.


24 kommentarer:

Katharina sa...

Det är ju lätt värt väntan. Så fina grejer! Får man fråga hur lång tid leveransen tog från USA?

Thea sa...

Det gick rätt snabbt. Då var det iofs jul emellan, men en vecka till tio dagar ska man nog räkna med.

Y sa...

Fina grejjer! Gillade framförallt klänningarna

Heilt spesiell sa...

For en herlig garderobe hun får!Nydelige forsegjorte plagg!!

od Andulky sa...

Vilka häftiga kläder! Gillade speciellt hästtröjan och manchesterklänningarna!!

fante sa...

Vad kul med massbeställning :-) Och lika fint som vanligt :-)

Doris_Assar sa...

Wow, så fint, förstår att det tog ett tag ;-)

Lotta Sultan sa...

jättefina saker. kan tänka mig att det är en lycklig mottagare som dessutom får en överaskning. den gröna tunikan gillade jag mest!

LinSar sa...

Va flitig du är.Det är en av grejerna som jag blir så imponerad av dej för.Du har ju ändå 2 små barn.Det andra är ju så klart dina färdiga resultat som du visar upp.
Ha det så gott!!

Thea sa...

Ja du, ibland undrar jag också. Men jag tror att det är så att syendet snarare ger energi än det tar. Så jag försöker påstå att jag orkar med mina barn bättre om jag syr!

prickig design sa...

oj, så mycket fint!!
finns manchestern på jofotex också?! visst är det väl samma som från MG´s? den är sååå fin. älskade de grön-prickiga med!!

Thea sa...

Ja, den fanns faktiskt där också. Tur det, för min från MG var nästan slut.

stora lilla j sa...

Jättesnyggt! Älskar manchestern från Jofotex, verkligen spot-on!

Lilla NovaK sa...

Åhh, vad snyggt det blev alltihop!!

Retro Elephant sa...

Oj så mycket fint, favoriten blev den prickiga längst ner :)

//Lina

Jes sa...

Så snygga kläder!!!1 Du ligger verkligen inte på latsidan :)

Heimlaga sa...

Vilket roligt projekt att få göra en hel uppsättning!

OttoPippi sa...

Det märks minnsan inte att det tagit tid för du producerar ju som aldrig förr! Alltid ngt nytt fint att titta på här! Som alla andra älskar jag dina "gamla favorit modeller" :-)

Skaparmani sa...

Jag tycker att du verkar vara otroligt produktiv, och ändå såååå fina grejer.

En stor eloge till dig!

Linda Muhr sa...

tänk at ha hela garderoben fylld av kläder från dig! det är en dröm..

Många fina tröjor!

Kram Linda

Liza sa...

Kanonsnyggt alltihop :) Jag diggar verkligen hästtröjan!

florin design sa...

Lika mycket fint som vanligt!
Roligt att få en så stor beställning!

Errajka sa...

Ååå vad fina klänningar, eget mönster?
Den prickiga klänningen jätte fräsig! :)

Thea sa...

Errjka: Både och. Lite lånat från ett 70-talsmönster och lite eget.