fredag 4 maj 2012

OmställningVilken omställning!  Huttrande i dunjacka till dagislämningen ena dagen och svettandes i T-shirt till hämtningen ett par dagar senare.  Varken kroppen eller knoppen hann med i omställningen mellan gråskala och knallgrönt eller ljus och mörker.  Lillebrors Emilkeps må ha varit ett av de mest passande plagg vi klätt honom i, men den förmår dessvärre inte att skydda hans små vintervita öron eller nacke mot brännande majsol.

Som tur var var lillebror lika vårtrött som jag så jag hann sno ihop en solhatt medan han sov middag i skuggan.  Mönstret hade jag skissat ihop kvällen innan; jag gjorde ju ett i fjol så det var inte så svårt att göra ett till i storleken större.

Jag gillar verkligen modellen.  Den som gjorde originalet tänkte verkligen till.  Just sydvästformen gör att den går ned i nacken och resårsnodden får den dels att sitta stadigt och dels att hålla längre i storlek.  Den passade till och med lillasyster som lånade den på vägen hem från dagis.

Och just det ja - här ser ni fårtröjan på.  Den blev faktiskt inte alls så tokig som jag hade trott. :-)

Mönster:
Eget, strl 52/54

Material:
Brunrutig bomull från Michas.
Snodd (2,5 mm) och stropp från Syfestivalen.
Pryms öljetter.

Bäst just nu:
Det är något magiskt med solen och ljuset när grönskan kommer.  Hela landskapet liksom målas i grönt och gult på bara några dagar.  Det, och när häggen blommar, är de bästa tiderna på hela året.

Sämst just nu:
Några småjusteringar av mönstret till nästa gång.  Rundningen bak och så ska jag gör den lite plattare högst upp, tror jag.

2 kommentarer:

Cecilia sa...

Magiskt! Vilken vårkänsla.

lavendia sa...

Ser fin ut. Och den måste kännas bra också eftersom han behåller den på.