lördag 5 maj 2012

Sicksacktunika


Syfestivalen i våras fick storasyster följa med, det var bestämt sedan länge.  Som bonus fick vi även med hennes kompis med mamma.  Vi hade en jättetrevlig eftermiddag bland tyger och workshops.  Jag hade lovat storasyster att hon skulle få välja ett tyg till valfritt plagg och undrade om kompisen också ville ha ett; till en blivande födelsedagspresent.  Det ville hon såklart och de två vännerna enads om samma tyg - JNYdesigns sicksacktrikå i grönt och blått.  De var också överens om att det var tunikor det skulle bli.  Två likadana.  De blev likadana sånär som på att Kokalallappen som hamnade på vänster ärm på ena och höger ärm på andra.

Ikväll ska tjejerna ha kalas.  Discokalas.  Så tunikorna får åka av till förmån för guldiga klännignar och neonfärgade strumpor.  Heja!

Mönster:
Eget, strl 140

Material:
Sicksackjersey från JNYdesign.
Svart Stoff och stilmudd som kantband.

Bäst just nu:
Jag är så nöjd så nöjd så nöjd med att jag sorterat ur tre garderober med gamla kläder och annat junk.  Trots att det inte syns någon skillnad så känns det i hela kroppen när man har städat skåp och lådor!  Och jag kom på att jag ju kan lämna iväg mina urvuxna Kokalalkläder till ställen som skickar iväg kläderna till behövande.  Då slipper man vara rädd att möta någon på stan som har lillasysters älskade uggletunika på sig.  Fast det kanske bara är kul?  Men jag skulle nog vara rädd att en inte var tillräckligt fint sydd.  Man utvecklas ju hela tiden och jag ser inte helt utan skepsis tillbaka på mina första alster... ;.)

Sämst just nu:
Skickar en kram till min stackars vårttrötta, halvrisiga make som ska vara hemma med de två yngsta busungarna när jag går på kalas med storarsyster.

3 kommentarer:

MinaMirakel sa...

Kul med tyger som passar de lite större barnen, kan tänka mig tyget på min
10-åriga son oxå.
Det är alltid spännande och se vad det blir när barnen själv får vara med och välja, jag tycker hon har gjort ett bra val./Åsa

Fangoria sa...

Det tyget är så fint, passar till allt verkar det som! FINT!!
Ja det är roligt att rensa, haha du verkar ha samma syn som jag på gamla alster, det mesta blir liggande här hemma i nån påse. =)

Mirre Syr sa...

Underbar tunika i sååå läckra färger!