måndag 10 oktober 2011

Bodyvecka: måndag

Tänk att det nu är nära ett år sedan lillebror kom till oss. Aldrig någonsin i världshistorien har ett år gått så fort, känns det som. Visserligen antar jag att lillebror alltid kommer vara min lilla pojke, men han har allt redan hunnit bli en lite större liten pojk under året som gått.

Men nu ska jag sluta med nostalgiskt mammasvammel! Det var om kläder det här - och de kommande sex - inlägget skulle handa. Eftersom lillebror vuxit ur sina 68:or och 74:or (det var så jag kom in på mammanostalgin) behövde hans lilla garderob (som består av en plasback på golvet i väntan på att hans rum ska bli iordningställt) fyllas på. Med risk för att ni kommer tröttna totalt och radera den här bloggen från läsarlistan tänkte jag visa dag för dag den här veckan vilken ny body han har på sig just idag. :-)  Orkar ni?

Först ut är en klassiker. Röd-vitrandig jersey från JNY-design kantad med brun och försedd med bruna stickningar. Stilrent och passar till det mesta.  En favorit tror jag, trots att det finns hur många roliga mönstrade tyger som helst att välja på. 
Mönster:
Eget, strl 80.

Material:
Jersey i bomull/lycra från JNYdesign. Jättehärlig kvalitet!

Bäst just nu:
Att bodyn ligger och sover i vagnen så att jag får ta en kopp kaffe och skriva ett blogginlägg i lugn och ro! :-)

Sämst just nu:
Halsringningen blev snudd på för tight. Jag ville ha den utan knappar i halsen, men borde ha ringat ur den mer. Den går över huvudet, men med lite knorr.

8 kommentarer:

MinaMirakel sa...

Samma här, kaffe med sovande knodd!
Stilren och perfekt.
Nu ska jag hänga tvätt, klippa mönster och sticka strumpor!
Ha dé bra!/Åsa

od Andulky sa...

Grymt snygg! Älskar tyget!

Barbro sa...

Stripet er kult og rødt er så bra fordi det går på både lillebror og lillesøster. Gleder meg til å se de 5 kommende bodyene, men viss din 1 åring bare trenger en body til dagen så synes jeg du bør nyte kaffien din litt ekstra. Min 1 åring har ofte både to og tre skift til dagen og det til tross for at mor egentlig ikke er så veldig prippen av seg og synes alt må være helt prikkfint og rent. Men bordvanene er ikke helt på topp enda og ute er jo vann det kjekkeste som finnes så da blir man fort våt selv om mor har tatt på både smikke og regntøy.

Thea sa...

Barbro: Jag fnissar lite åt din kommentar! :-) Det är samma sak här, en body per dag räcker sällan. Men eftersom han har två systrar så finns en del ärvda reservplagg att ta till!

Liten Lucky sa...

härligt! Ser fram emot alla bodysar :) Skulle aldrig stryka din blogg!!!

Mia sa...

Nej, inte jag heller. Klart vi vill ha ett inlägg om dagen! Mycket intressant.

Rött, vitt, brunt är läckert. Gjorde en variant med röd/vita moln och bruna kantband själv, http://www.miatextil.se/2011/03/roda-moln-pyjamas-strl-104.html. Randigt håller också i längden, liksom en stor och klassisk klädkedja vet...

Lyxigt med lugn och ro, grattis! Och skriv mer, mycket, jag har massor med tålamod.

Wcollection sa...

hur stannar man egentligen tiden? bara lite så man kan njuta liksom;)
bodyn är helt underbar, gillar kobon!

lavendia sa...

Tack för svaret! Då förstår jag. Muddväv blir lätt klumpigt. Får fundera mer på den där pressen eftersom jag inte alls syr lika mkt som du.
Att du kan göra egna mönster som dessutom ser så bra ut. Och att du hinner!
Det finns en liten rolig vers, som jag skrivit på min blogg (har precis börjat och vet inte hur jag får bilderna där jag vill osv.), men versen är rolig för den som tycker om tyg. Tyvärr fick jag inte raderna som jag ville där heller, men läsa går ju. Tack än en gång.