tisdag 11 oktober 2011

Tisdag: Skog och älgjakt

Jag fortsätter på min bodyvecka: Idag är det älgjakt i de södra delarna av landet. Då är bland annat lillebrors pappa iväg och jagar älg. Det var visserligen älgjakt igår också, men då hade lillebror redan fått på sig en body innan jag kom på att det hade varit passande med den här i skogstyget. Det var förresten bra nära att den inte kom på i morse heller, utan att unge herrn vackert fick åka skol- och dagislämningsrundan i sin stadspyjamas. Efter att ha gjort mig galen med ännu en en-och-en-halv-timmes vakenstund mitt i natten var jag rätt trött i morse och hela ruljansen gick i ultrarapid. Men i sista momangen hann vi få på kläderna innan det bar av i höstmorgonen.

Som ni ser är det lite olika varianter på mönster jag använt. Tänkte jag skulle testa några varianter. Det ena är en uppgradering från mindre storlekar och ett annat är helt nytritat. Sen har jag gjort några olika raglanskärningar också. Inga stora variationer dock. Den här gången blev det ett sprund fram. Sys snabbt och enkelt såhär.

Till bodyn har lillebror ett par bruna muddbyxor som tyvärr inte förevigats ännu. Mönstret till dem kommer från senaste Ottobre (5/2011?) och de sitter bara så bra! Tänkte jag skulle tipsa om det.

Mönster:
Eget, strl 80

Material:
Skogstyg från JNYdesign.
Interlock till kantband
Knappar från Babythings, 10 mm.

Bäst just nu:
Färgerna i skogstyget. Jag tycker så mycket om de höstiga färgerna oh här finns både brunt, grönt, rött och senap. Jag ser många matchningsmöjligheter!
Och så höstmorgonen!  Helt underbar, krispig och färgglad, bara man hävt en kopp kaffe och gnuggat sömnbristen ur ögonen, åtminstone temporärt.

Sämst just nu:
Att lillebror, den rackarn, alltid måste sova så himla dåligt när maken är borta.

9 kommentarer:

Unknown sa...

Tjusig!

Pernilla sa...

Super snygg! En sådan skulle lille man ha haft här hemma med =)

Ingrid sa...

En sån fin!! Klart lillebror måste uppmärksamma älgjakten :) Kan säga att det händer att snultran åker i pyjamas till makrillens förskola - och jag har ju bara TVÅ barn. Och stadspyjamasen är ju snygg, så det är verkligen inget att skämmas över!

Thea sa...

Makrill: Jo, det har hänt här också, speciellt när han var mindre. Han har även kommit till BVC i pyjamas framåt lunch... :-D

MinaMirakel sa...

Måste oxå prova ett sådant sprund, jättefint!/Åsa

Maria sa...

Mysigt tyg det där!

Heilt spesiell sa...

Nydelig forsegjort som alltid. En fryd å se på.

Wcollection sa...

Pyjamas är ej att fördöma;) jättehärkig body! Skäms lite när jag ser den dock, lovade N att han skulle få en med älgar till just öl jakten ( som pappan i huset också fördriver dagarna på) men inte sytt ihop den:/ får nog ta tag i det på en gång! Tack för sparken i baken!

Äppel Päppel sa...

Så fin, så fin!