lördag 29 oktober 2011

Lillebror goes retro (again)

Nu är det dags igen. Ja, för det är inte första gången lillebror försetts med ett retroset! Den här gången blev det ett par hängselbyxor i senapsfärgad velour med en body i plommonlila klöver till. Båda fick detaljer i brunt för att sammanlänka.

Mönster:
Egna, strl 80.

Material:
Veour från Tygpyssling.
Klöver jersey i bomull/lycra från Liandlo.
Kantband: interlock till bodyn och Hilcos mudd till byxorna.
Blixtlås.

Bäst just nu:
Att jag fick tummen ur att sy något plommonlila till lillebror. Jag har på något sätt haft lättare att sy blå och gröna kläder till döttrarna än rosa och lila till lillebror. Men efter att ha läst en bok som handlar om hur olika man bemöter små flickor och pojkar lovade jag mig själv att se till att krydda lillebrors kläder med lite mer lila och rosa.

Sämst just nu:
Det är snyggt med formade fickor. Men svårt att få till två exakt likadana, speciellt när man syr i trikå och använder kantband. Nästa gång kanske jag gör en Gekko och bara syr en ficka på ena sidan. Det är coolt också!

12 kommentarer:

od Andulky sa...

Helt underbart set!!!
Mera lila och rosa åt grabbarna!!
Kram

Thea sa...

:-D

MinaMirakel sa...

Underbart set!
Har ett tips när det gäller att få fickorna likadana...........
Gör en mall i papp och vik fickan runt mallen så sömsmånen på fickan kommer bakom och stryk!
Mycket lättare att få till likadan form på båda fickorna, fast det kan vara svårt ändå!/Åsa

Møkster Bu- sa...

Kul bukse! Enig med deg når det gjelder mer farger til gutter. Det var faktisk grunnen til at jeg startet å sy selv. Har tre gutter og var frustrert over det kjedelige utvalget i butikkene. Men butikkutvalget har blitt mye bedere i løpet av de siste årene.

Mirre Syr sa...

Jättemysigt set. Perfekt att upptäcka världen i!

Mia sa...

Mer färg åt pojkar. Och flera olika färger. Det är när pojkar och män får vara färgglada och uttrycksfulla i _alla_ sina känslor som vi får en bättre värld. Livsviktigt arbete. Och vi som syr har en stor chans att påverka.
Försöker välja cerise, rött, lila så fort jag kan åt mina pojkbarn. Ljusrosa har jag inte hittat in i, än. Brunt och rosa är annars en hit!

Thea sa...

MinaMirakel: Taack för det tipset! Ska testa det nästa gång!

Mia: Jo, jag har ju sytt mycket färg åt lilleman, förstås. Och gärna annat än blått och grönt som finns i handeln. Fast det har blivit en del brunt...jag älskar brunt! Men jag behöver utöka med ännu fler färger! :-)

Jenny sa...

Jättefin!

rockefår sa...

Jeg digger dette settet, kjemnpefint med retro og lilla til gutter.

Jeg har brukt lilla på min gutt, fram til 4-5 års alder - da var det umulig å få han til å bruke det han kaller jentefarger. Nå er ikke rødt greit heller, det skal helst være blått, grått og sort - kjedelig! Så gleden min er stor når f.eks oransje og turkis er greit.

Åsa Tidqvist sa...

kriminellt snyggt! lila och ornage är verkligen fint ihop, och kanske är det finast på pojkar =)

Ingrid sa...

Ja, vad säger man?! NICE, helt enkelt. Färgkombon är så cool :) Han måste vara den mest välklädda lillebrorsan i staden!

Glad i färg sa...

Grymt fint som vanligt! Jag såg er på citygross igår, men hann inte riktigt hälsa. ;) / Ellinor