måndag 24 oktober 2011

Söta drömmar

Som ett 70-talspåslakan! -Så tycker jag det här tyget är. Och alldeles underbart!! Det första plagget i Znoks violtyg blev en pyjamas till lillebror. Mönstret är detsamma som till stadspyjamasen, men den här gången valde jag att sy i en dragkedja från fot till hals. Jag frågade maken vilket han tyckte var smidigast och han röstade för blixtlåset. Jag kan hålla med. Den går snabbt att dra igen och det är inte många sekunder man har på sig att få på lillebror hans kläder.

Han sov så sött i sin nya pyjamas i natt. Eller, ja, i alla fall halva natten. Andra halvan, efter blöj- och pyjamasbyte plus sedvanlig snacksejour, tillbringade han i en annan.

Mönster:
Eget, strl 80.

Material:
Violtyg i bomull/lycra från Znokdesign
Orange tunn interlock till kantband.
Blixtlås från egn samlingarna.

Bäst just nu:
Ett favorittyg som är lite annorlunda än de flesta andra. Det är så mysigt att sätta på lillebror en mjuk, fin pyjamas i ett tyg man tycker om. (Där motsäger jag mig själv som en gång tidigare sa att det var synd att sy en pyjamas i de fina tygerna, men det ÄR roligt med fina pyjamasar också!).

Sämst just nu:
Att så många pyjamasar saknas eller är urvuxna. Fattar inte vart de tagit vägen sen storasystrarna var små. Men det är fler på gång!

20 kommentarer:

MinaMirakel sa...

Helt underbar pyjamas, syr just nu i den blåa varianten!/Åsa

Denice sa...

Jättefin blev den, du syr så fantastiskt bra. Blir lite bebissjuk bara av tanken på att kanske få sy en så söt pyjamas någon gång... :-)

Hanna P S sa...

Den är helt fantastisk!

Karin sa...

Vilken fin pyjamas! Du är så duktig på att få till detaljerna. Den pyjamasen kan inte ge annat än sweat dreams.

Gila sa...

Underbar !!! WoW !

Fangoria sa...

Underbar, ja det påminner verkligen om ett 70-talspåslakan det tyget!!!!!!
Vilka påhittiga byxor du gjort nedan, och snygga också!

Pernilla sa...

Det är något speciellt med barn i pyjamas så gosigt och varmt liksom, helt ärligt så har vi små troll här hemma som har tagit alla pyjamasar efter stora syster eller man skulle kunna tänka sig det i alla fall eftersom jag inte häller hitta några! eller så är det jag som har tomtar på loftet och lagt bort alla på något jätte bra ställe :)

Pernilla sa...

Glömde att säga HELT UNDERBAR!

Thea sa...

Troll i huset och tomtar på loftet har vi lite till mans! ;-)

Onomak sa...

Jag vill oxå sova i nåt så fint :) Helt underbar! O jag håller med. Dragkedja på pyjamas är outstanding. De flesta butiker säljer bara med knappar. Så snart får jag övervinna rädslan för att sy dragkedja, för här har det oxå försvunnit pyjamasar sen storebror var bebis:)

Thea sa...

Onomak: Sätt igång! Det är verkligen inte så svårt med dragkedja. Jag var livrädd i början, men rätt snabbt får man in snitsen.

od Andulky sa...

Helt underbar!!!
Kram

Syserine sa...

Låter som jobbiga nätter! Det är väl en mager tröst att det inte varar evigt.. Ingen kan som dig visa fram detaljer på kläderna som är så snygga att köpkläder bleknar! Jätteroligt att se!

Ingrid sa...

hekt ljuvlig :) sov sött lillebror!

lavendia sa...

Oj o j oj så proffsigt du syr!

Thea sa...

Tack!
Syserine: All tröst emottages tacksamt! :-)

KRUMELEJ sa...

Så himla fin! Själv har jag inte fått tummen ur att investera i dessa fina tyger än, men nu suger det verkligen i tygtarmen :D

Ahlard sa...

Helt underbar, och vad duktig du är som får till en sådan modell på plagget, med dragkedja sådär fiffigt och snyggt! Pyjamas är bra, och eftersom de små sover också om dagarna (en del i alla fall) så är det ju ingen tid på dygnet som pyjamas inte kan användas. Superfin, kul att se tyget bli till något snyggt:)

Heilt spesiell sa...

Denne var virkelig flott, Thea! Nydelig rett og slett.

Glad i färg sa...

Men lägg av - vad fint!!