onsdag 12 oktober 2011

Onsdag: Hemmamys i klöver


Idag är vi hemma. Inget planerat alls. Utom ett nyss ivägslängt sms till en mammakompis med en spontanförfråganom en eftermiddagskaffe innan dagishämtning. Det är skönt med såna dagar, de rymmer hopp om både massa uträttat småplock och någon stund vid symaskinerna när lillebror sover. Och kanske en äppelkaka?

Men bara för att man är hemma behöver man ju inte vara tråkigt klädd, eller hur? Ähum, förrresten, där borde jag kanske ta en titt på mig själv i spegeln?! Tur att jag ser mer av lillebror i nya klöverbodyn än mig själv då! För den här klöverbodyn är trevlig att titta på, tycker jag. Precis de färger jag gillar: Brunt, rött och mörkorange, till dagen burna ihop med ett par jeans, men hade även varit väldigt fint med gårdagens bruna muddisar.

Mönster:
Eget, strl 80

Material:
Blunt klövertyg från Liandlo.
Interlock till kantband.
Knappar från Babythings.

Bäst just nu:
Jag tycker så mycket om de här klövertygerna; de lämnar så mycket kvar till eget skapande. Antingen gör man det diskret och tar samma färg som tyget till kandbande eller så kan man bryta av i princip hur galet som helst!

Sämst just nu:
Vet inte om det är bara de färgadr 10 mm knapparna, men de gör tyvärr hål i tyget (kantbandet) ibland. Det har inte hänt med 9 mm knappar eller med de ofärgade 10 mm knapparna, men flera gånger med de här.  Både på interlock och jersey. Väldigt, väldigt tråkigt. Man kan ju alltid försegla hålet med en droppe fray check, och om det är ljusare tyg under dutta lite med en textilpenna, men det är ju hemskt synd ändå. Och SPECIELLT om det är ett plagg man sålt eller sytt i present. Är det någon annan som har erfarenhet av problemet?

10 kommentarer:

Pernilla sa...

Jätte fin jag gillar också det bruna klöver tyget!

Även jag har märkt att knapparna gör hål i tyget dessutom tycker jag att dom sitter fast jätte dåligt har hänt flera gånger att de lossnar när jag öppnat tex bodyn, är det något du har haft problem med?

Mimmi sa...

Tack för kiken inne hos mig ;-)

Det bruna klävertyget är ju bara hur fint som helst, tyvärr finns det inte i min tyggarderob (inte ännu iallfall ;-) ). Tycker om när du har olika färg på topcoversömmen och på kantbanden! Men för en annan som är lat och bara har en CP så drar man sig för att skifta trådfärg. ;-)

Thea sa...

Pernilla: Nej jag tycker faktiskt att knapparna sitter väldigt bra. Det har nog bara hänt någon enstaka gång sen jag köpte kampressen för två år sen.

Mimmi: Men även om jag har två maskiner så måste jag ju trä om båda om de nu inte skulle ha rätt färg från början. :-) Så heja dig och din Coverpro!

MinaMirakel sa...

Verkligen snyggt med brunt och rött, jag tror att jag måste lägga en order hos Liando.
Köpte rosa med hjärtan, tycker dom har en fantastisk kvalité./Åsa

Thea sa...

Håller med, kvalitén är fantastisk!

Wcollection sa...

Blev så fundersam när jag såg bodyn....kändes som jag sett den innan, sen trillade polätten ner...jag sydde en liknande till min skrut fast med bara röda detaljer haha ibland är garderoben stor å minnet kort;). Helt underbar iaf!

Måste säga att du skrämmer mig lite med knapparna, precis köpt metallknappar i mängder och ska börja använda men nu blev jag lite tveksam! Hör gärna av dig om du hittar nåt knep!

Anonym sa...

Älskar verkligen sömmar i andra färger än tyger. Det röda mot det bruna är ju sjukt snyggt - bra jobbat.

Angående knappar så är jag själv mycket för våld.. jepp.. använde en tång förr, men ofta lossnade de - så nu är hammaren min bästa vän, old school.

rockefår sa...

Det er ikke så lenge siden jeg kjøpte min kam-presse og har bare prøvd på et par bodyer og en heldrakt. Og på heldrakta har det desverre blitt et hull ved knappen. Jeg tenkte at jeg kanskje hadde gjort noe feil... Det blir ikke så pent som en skulle ønske da!

rockefår sa...

Glemte å si at bodyen var kjempefin - flott fargekombinasjon!

Hvordan stiller du inn CP for å sy jersey uten at det skal bli veldig strekk på stoffet.

Jeg får bare til å bruke interlock forløpig, ribb gir altfor mye strekk slik at f.eks bodyen nesten blir rynket.

Thea sa...

Rockefår: När jag syr kantband brukar jag ha steglängd 4 och differentialmatningen på 0,5-0,7. Har jag Jersey tar jag nog näramre 0,5 och lite högre om jag kantar med interlock. Trådspänningen ändrar jag i princip alldrig.