onsdag 26 oktober 2011

Ettårstunika

Såklart att om det är babyboom i oktober/november ena året så kryllar det av ettårsdagar samma tid året därpå. Och där är vi nu. Den här tunikan är till en kompis lilla dotter som just haft sin första födelsedag. Hipp hurra och grattis!

Jag hade bara en liten bit av fina Gekkotyget och ville gärna använda den, eftersom min kompis sagt att hon tycker om plommonfärgen. Lite enfärgad matchande trikå, tre Gekkoblommor på magen och täcksöm i avvikande färg fick kompensera tygbristen. :-)  Blommorna fick jag skära till på skrådden i tyget, men vlieselinet strök jag fast som vanligt, dvs trådrakt och inte på skrådden. En lite rolig detalj som gör tunikan till A:s egna.

Mönster:
Eget, strl 80, samma som till taxklänningen, fast i raglanskärning den här gången.  Tyckte det passade bättre när man har olika färg på fram-/bakstycke och ärmar.

Material:
Gekkos blomtrikå i bomull/lycra. Finns att köpa hos JNYdesign.
Plommonfärgad bomull/lycra från JNYdesign eller Jofotex. Minns inte!
Vlieselineoich vliesofix till applikationen.

Bäst just nu:
Det är roligt att göra personliga plagg av mindre bitar tyg. Man får fundera lite mer men å andra sidan kan fantasin få fritt spelrum.

Sämst just nu:
Att jag hade lite svårt att få till en bild som gjorde tunikan rättvisa.

8 kommentarer:

Heilt spesiell sa...

Utrolig stilig applikasjon. Så enkel men alikevel prikken over ièn.

MinaMirakel sa...

De tre blommorna på bröstet gjorde allt!
Jättefin!/Åsa

lavendia sa...

Inte alls någon dålig bild. Klänningen är superfin.
Jag är förvånad över hur du gör för att få kläderna med vitt bakom. När jag fotograferar, så får jag golvet som bakgrund.
Är nu i valet o valet om jag ska köpa en KAMpress o en overlock. Funderar på om jag verkligen syr så mycket.Men det ser väldigt roligt ut.

Anonym sa...

hej! Älskar din blogg, du inspirerar mig! Jag hittar dock inget bra mönster till tunikor och du gör så fina, jag undrar om du har något tips på vart jag kan hitta ett bra mönster?
Hälsningar Elin

Thea sa...

Hej! Så kul att kunna inspirera!
Tyvär vet jag faktiskt inget bra tunikamönster. Jag gör alla själv. Men prova dig fram! Ta ett tröjmönster du gillar och förläng en 5-8 cm och ställ ut 2-4 cm på varje sida.

Anonym sa...

Det ska jag prova, tack! Ha en trevlig helg!
Hälsningar Elin

Pilutta Dej Design sa...

Jättefin

Barbro sa...

Denne her var kanonfin! Supert med de tre blomstene på magen og flott kombinasjon med raglan skjæring, blomstrete armer og ensfarget bol.