onsdag 2 april 2008

Alwaysklänning i retroblom

Always???? -Ja, alltså en klänning med vingar...

Tyget till den här klänningen är nyinköpt från Reprodepot. Direkt när jag såg det visste jag att det skulle bli en sån här 70-talsklänning. Och nu är den klar. Undrar egentligen hur många klänningar men behöver i sommar...

Mönstret är detsamma som till den blommiga jag sydde för lite sen. Tyget som sagt från Reprodepot. Det är väldigt tunn bomull, så den blir nog skön till sommaren. Kan tänka mig att om jag syr en lite längre klänning av resten av tyget så fodrar jag den. Och kantbandet...har varit ett lila örngott från Hemtex! Jag hittade nämligen ingen lila snedslå i mina närbelägna affärer. Men ett örngott i månne aningens ljus nyans lila fanns att uppbringa. Så jag fick ta till snedslåvikare och strykjärn.


Material:
Tyg från Reprodepot
Örngott från Hemtex till snedslå
Namnlapp och storlekslapp från Mina Namnband

Bäst just nu:
Att få sy åt mig själv i vanligt bomullstyg utan krånglande covermaskiner! Det är ändå lite mer lätthanterligt med den vanliga maskinen...
Sen tycker jag ju om klänningen också...

Sämst just nu:
Att jag inte är helt säker på att färgerna verkligen klär min lilla tös. Man skulle kanske varit blondare eller mörkare för att den skall komma helt till sin rätt.

Jag kunde inte motstå frestelsen att fota klänningen tillsammans med några vårtecken...

17 kommentarer:

OttoPippi sa...

Jösses vad fin i färgsättningen! Och den egengjorda snedslån blev ju perfekt till detta tyg! Men hur HINNER du allt!?!? Jag så imponerad av din fart!!!

Ett Tu Tre sa...

Vad mycket fint du gör, och denna klänning är inget undantag. Härligt tyg och söt modell - och klänningar kan man väl aldrig få för många av, särskilt inte till de mindre barnen!

Thea sa...

Tack!!
Just nu har jag nog ett uppdämt behov av att sy efter all sjukdom. Sen är det extra kul att sy när man fått en idé och ser något framför sig...vilket jag ju rätt ofta gör...

Att ha maskinerna stående uppe jämt och en unge som sover gott på dagarna underlättar ju också! :-)

Anki på sytt.blogg.se sa...

åh så fin ....
och åh har du blommor!

Botilda sa...

Humor! Jättefin Alwaysklänning och jag förstår gott att det är skönt att sy till sej själv också. Kantbandsmojängerna är toppen - man kan ju få vilka band som helst.

Jenny sa...

Helt underbar. Man kommer verkligen i vårstämning av bilden.

LumLum sa...

Så härlig! Får nästan lite ångest när jag ser hur produktiva alla är. *fniss* Själv har jag fått ihop hela tre stycken mormorsrutor idag. Ska se om jag orkar mig på att göra en solhattsprototyp ikväll eller om det får välnta till imorgon.

Dr. Gill sa...

Nydelig tøy og kjole! Blir i vårstemning av å se på den :)

vouffen sa...

Jag var inne på retrodepots sida, fanns en hel del fint! Är det enkelt att beställa därifrån? Är priset per halvyard? Tar det lång tid med frakten?

Carolina sa...

Jättefin! Både mönster och tyg ;)

Thea sa...

Vouffen: Ja, priset är per halvyard.
Frakten är förhållandevis billig jämfört med andra amerikanska siter och det går snabbt (en dryg vecka om det inte fastnar i tullen) och smidigt. FRakten kan du beräkna i deras räknesnurra så vet du på förhand.

Shamu sa...

For en nydelig kjole!
Veldig fint tøy!

Shamu sa...

For en nydelig kjole!
Veldig fint tøy!

rino sa...

snygg, vingarna gör att det blir "lite extra". Imponerad att du tar dig tid att leta upp exakt den nyans du vill ha

Ge tjejen mycket rinnig chokladglass i sommar så att hon kan byta kläder ofta, det funkar alltid

Snux sa...

Så lekker! Og veldig smart å bruke putevar (örngott) til bånd! Jeg må også bli flinkerer til å tenke sånn.

Anonym sa...

Åh, vilket underbart tyg! Och modellen likaså!

Thea sa...

Hej Lisa!
Roligt att se dig tillbaka! :-)