torsdag 3 april 2008

En tredje retroklänning i storlek 92!


Alltså, jag bara kan inte motstå frestelsen att sy klänningar av vissa tyger. Den här senaste är sydd i ett tyg som är köpt på Hemtex. Ursprungligen en duk, men jag blev så glad i tyget. Som kantning valde jag en laxrosa snedslå. Jag tycker brunt och rosa är så fint ihop. Extra fint blev det att fota klänningen ihop med en rosaskimrande knopp från en rosenbuske, hur matchigt kan det bli?!

Mönstret är detsamma som till denna och denna. Men som vanligt är det alltid någon liten detalj som avviker.

Ja, det är ju helt klart att lilltjejen inte behöver TRE klänningar i samma stil. Jag kanske skulle försöka sälja någon för att delfinansiera lite av den senaste tidens rejäla tyginköp... Farligt med ugglor och kaniner och vårtyger i allmänhet...

Material:
Duk från Hemtex
Laxrosa snedslå
Namnband och storlekslapp från Mina namnband

Bäst just nu:
Modellen, tyget...fotot med rosenknoppen

Sämst just nu:
Att jag inte behöver fler såna här klänningar!


19 kommentarer:

OttoPippi sa...

Det verkar vara ett väldigt bra mönster som är stort i halslinningen - för den går väl över huvudet vad jag kan se? Kanske att man (läs jag) skall våga sig på att ändra ett annat mönster till en större halslinning, så slipper man hela knäpp-problematiken!?!? Ja, dom är verkligen fina, de här klänningarna! Är som du förstår också på jakt efter ett favvo-klänningsmönster att bara sy klänningar in mass av!

Thea sa...

Ja, det är liksom en blandning av förklädesklänning/tunika/klänning. Jättepraktiskt och gulligt.

Testa på en bit billig lakansväv och sy en prototyp!

p r i m a v e r a . sa...

jättefina klänningar i fina tyger!

á Yeliqa sa...

Den blev jättefin och kanbandet höjde verkligen klänningen. Du får börja sy dem lite längre så hon har klänninger i takt med att hon växer :)

Jenny sa...

Superfin - jag gillar verkligen detaljen med vingen. Satt själv och sydde på en klänning i ett brunvitt-blommigt tyg igår kväll, med ljusrosa kantband. Det är en väldigt snygg färgkombination.

malin sa...

Brunt och rosa är klockrent ihop!

Karolina.http://esterochkonrad.blogg.se/ sa...

Söt!/Karolina

OttoPippi sa...

Thea - jag skall testa. Satt i går och klippte till en förklädesklänning så den blir som den blir, men nästa gång!!!

OttoPippi sa...

Nu är det jag igen som terrar dig igen Thea :) Kom bara på att jag ville fråga dig - eftersom du har uppe snitsen på det här med snedslå. Hur gör syr du snedslån på bästa sätt egentligen??

Thea sa...

Jag pressar den dubbel och syr på den direkt, utan att nåla. Mycket enklare och blir snyggast. I början försökte jag sy fast den först och sen vika över, men det blev aldrig riktigt fint; sömmen kom aldrig där men ville ha den.

OttoPippi sa...

Tusen tack för svaret och tipset!!! Undrade just om det var bäst att "fusksy" eller ej. Så du nålar inte ens? Kanske ska öva lite först. Det kan vara lite pilligt med snedslåar så här i början :) Också - precis som du skriver, när man gör som "man ska" med snedslå kommer sömmen ibland fel, utanför snedslån på avigan osv. Fusksy får det bli i kväll :) :) Tackar, tackar igen!

Stora lilla J sa...

Åh så fiiin! Mönstret är superfint, är det ditt eget? Kanske ska försöka knåpa ihop en kopia, om det inte stör dig? Superfint med tyget, det passade verkligen perfekt!

Thea sa...

Klart det inte stör mig! Go ahead!
Ursprungsmösntret har jag fått av en kollega.

rino sa...

färgerna &mönstret var jättefina, behagliga sådär.
ottopippi:ang snedslå så "fuskar" jag också, som thea fast jag pressar inte innan, tycker det funkar ändå. Det viktiga är nog att sy rakt, då ser det proffsigt ut;-)

Lucia sa...

Jättesöt klänning, gillar modellen med den lilla ärmen, gjorde den supergullig.

Snux sa...

Dette er et kjempefint mønster synes jeg, jeg liker spesielt godt ermene.

Og klart du trenger flere kjoler! Du kan jo sy 7 til, med ukedager fra mandag til søndag?? ;)

Thea sa...

Tack Snux! Att jag inte tänkte på det! :-)

mallikolli sa...

Åh vilken fin! Nu blev jag också sugen att sy en klänning. Inte för att lillan behöver någon, men bara för att det är kul...hihi

//Daniela

GoSi sa...

Åhh, vilken härlig klänning! Gillar verkligen den lilla ärmvingen och tyget var ju super också:)