söndag 6 april 2008

Jag kunde inte låta bli...

...att sy en klänning till. Fast den här gången slog jag till med variationen att sy den i storlek 104 istället. Så den kan användas nästa sommar om jag inte får avsättning för den på annat håll.

Som synes är modellen rätt kort. Lite som en blandning av klänning och tunika och blus. Fint med ett par somriga byxor till.

Tygvalet denna gång föll på ett jättemjukt och skönt demintyg och en rödrutig snedslå. Å, jag blir alltid lite småförälskad i grejerna jag syr!

Material:
Mellanblå mjukt jeanstyg från Jofotex
Röd/vitrutig snedslåg från....Kilotex, tror jag.

Bäst just nu:
Å, jag gillar modellen och kombinationen av jeanstyg och rutigt kantband.

Sämst just nu:
Återigen - att jag inte behöver hur många klänningar som helst. Snux var dock väldigt klok i mitt förra inlägg och poängterade att man minsann behövde sju klänningar, en för varje dag i veckan. Three to go!!

12 kommentarer:

Cecilia sa...

Ännu en fining :) Jag gillar alla men den senaste i jeans är nog mest i min smak. Så fint med den rutiga kontrasten.

Stora lilla j sa...

jättesöt! superfint med det rutiga kantbandet! Jo, och så måste man ha ett par klänningar för alla oss som bara har söner också! ;-)

OttoPippi sa...

ÅH! Så snyggt 70-taslretro!!! Vilken härlig kombination Thea! Jag håller med om att du givetvsi behöver 7 klänningar för en varje veckodag!! Då får du ju göra 7stycken klänningar - i samtliga aktuela och kommande storlekar :) :)

Mimmi sa...

Jättesöt! Det är något visst med kantband ;-) Pricken över i:et liksom. Tycker om bilden med alla fyra klänningarna, bara tre kvar mao

LinSar sa...

Fin den blev.Måste bara få säga att du tar så fina kort till bloggen.Så fint med ute kort.Jag får börja lägga ner mej lite där känner jag så jag med får fina kort.Det gör så mycket.Det stod en älg vid lekerstugan i går em.Synd att jag inte hade nåt plagg att fota hängande på kronan.;)

Gulligan sa...

De är så fina dina klänningar!

Jes sa...

Super, den i jeans är nog oxå en av favoriterna tillsammans med den med gula små blommor. Modellen är ju att dö för :)
Och självklart behöver en liten tjej en klänning för varje dag minst!!!

Thea sa...

Tack för alla snälla kommentarer! :-)

Linsar: Tänk vad häftigt det hade varit om du fått med älgen på ett klädkort! Själv får jag försöka med reådjuren som äter upp fågelmaten...
Och tack för kompimangen om fotona. Jag tycker ju att det är SÅ kul att fota också, men har rätt mycket att lära.

Maria sa...

Jättefin klänning, så vacker i all sin enkelhet och utan krusduller, men ändå med det lilla extra. Toppenfin!

Anonym sa...

denna modell är för underbar! vill också sy en sån!!!

/Lento, P.lu.to

Snux sa...

I tillegg til en for hver dag kan du også sy en for hver høytidsdag etc. Sveriges nasjonaldag (blå og gul), julaften, påskeaften, midtsommar, etc. :D Og så kan du, for godt naboskaps skyld, lage en for Norges nasjonaldag (som er 17 mai). Du har jo mange norske lesere også! Og så en til OL (OS)!

(Det er bare å si fra om du har behov for flere grunner:) )

Thea sa...

:-D
Tack, du är en ängel!!! Nu har jag ju att gör aett tag, men när jag har sytt färdigt dem åtër kommer jag så kan du komma med fler bra idéer! Kram!