onsdag 2 april 2008

Hemlisen är här!

Hurra, nu har mitt hemlispaket landat! Min snälle, snälle brevbärare hade lagt in hela paketet i brevlådan, så jag slapp åka till posten och hämta

Min yngsta busunge tog genast det vackert inslagna paketet till sitt hjärta och tyckte direkt att det var hennes. Efter lite förhandlande fick jag ta innehållet och hon kunde nöja sig med omslagspappret!

Inuti det fint inslagna paketet gömde sig först tre fina tyger; ett turkost bäckibölja, en orange tunnare trikå och ett turkosrandigt tyg att matcha det enfärgade turkosa. De i blå ton för att spinna på temat och det orangea för att min hemliga vän visste att jag gillade orange! Härligt! Har redan börjat spinna på vad jag ska sy av det...

Sen hade min hemliga vän gett sig på att sy baddräkter till mina små tjejer!! Varsin tvådelar baddräkt i marint/rött/vitt. Vilket jobb! Och inte nog med det, de låg i två fina fodrade påsar. Behöver jag nämna att de blev kvällens grej och skulle sitta med vid matbordet och sen titta på Barnen i Bullerbyn?! Tack snälla, för dem! Vi har faktiskt inga baddräkter till dem än, så de kommer väl till pass. Kom på att jag borde ha låtit dem får ha dem när de tog kvällsbadet, men det får bli en annan kväll, för nu sover de sött. Bra att ha när man är iväg och badar är ett armband att skriva namn på om telningarna råkar springa (eller tulta) bort. Det hade min hemliga vän tänkt på och lagt ned i kuvertet. En bit extra trikåkantband hade hon också lagt i.

Som personlig present fick jag två påsar fröer (ja, jag gillar att pyssla i trädgården också); luktärt och solros. Dem ska jag och äldsta dottern så på landet lite senare i vår!

Doftgåvan utgjordes av en fin tvål, inte alltför starkt luktande. Kändes riktigt lyxig! Tack!

Namnlapparna på baddräkterna hade min hemliga vän maskerat med papper, så de går att ta bort när jag gissar rätt. Men jag måste som sagt gissa först. Min spontana gissning hade varit Charleston, eftersom jag vet att hon har sytt badbyxor till Fiffiluren. Men nåt säger mig att det inte är det ändå. Sen var poststämpeln från Vingåker, vilket får mig att undra om det är samma hemliga vän som förra gången, dvs MimiS. Jag måste nog surfa lite.... I alla fall: STORT TACK, min hemliga vän! Väldigt fina, välsydda och omtänksamma gåvor och alster som uppskattas mycket!!!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Åhåå, vilket paket! Snygga baddräkter! Men jag hade kunnat skicka det, eftersom jag var i vingåker häromdagen :-)
/Charleston

Thea sa...

Men det var ju inte du! För du hade ju skickat ett annat tyg till din hemliskompis....

Jag tror på MimiS, jag.

sanny sa...

vilken liten sötnos :)

Thea sa...

Ja, hon är go!!

OttoPippi sa...

Jösses vilka fina hemlisgrejer ni skickar till varandra!!!! Det msået vara så kul att få och gissa! Rena rama julafton!

LinSar sa...

Härligt paket du fick.Förstår att töserna blev glada.Ha det gott.

Mimmi sa...

Visst är det jag som är följetången. "Hicka" fick jag denna gången också ;-) Hur fungerade kläderna? Kunde de ha något av dem? Som jag skrev i brevet så insåg jag att baddräkter inte är så "multi" i storleken, som det borde vara när man inte kan prova medans man syr. Har ju ingen i de storlekarna här hemma.

Thea sa...

Taaaack, Mimmi!
Har inte provat än, men de ser bra ut! Och visst är det läskigt att sy till andra.... Men kul!
Kram Thea

Cecilia sa...

Åh hjälp vilket fint paket. Massor med roliga saker och badkläderna är ju klockrena :)

malin sa...

Åh vilka fina saker! Blir mer och mer sugen på att vara med i hemlisomgångarna för varje gång!!! OCh vilken fin klänning i det förra inlägget!