fredag 4 april 2008

Molnväska till mamma


Förra våren köpte jag en bit av det här underbara molntyget på Tradera. Ända sen dess har jag gått och tittat på det och funderat på vad det ska bli av det. Så nu kom jag på det! Såklart min mysiga mamma ska ha en somrig molnväska. Det är hon minsann värd!

Mönstret är gjort efter inspiration och beskrivning av Knåpmodern. Tyget är lite tunt, så jag pressade på lite mellanlägg på det för att fodret inte skulle lysa igenom. Hmmm, det var självhäftande mellanlägg från Stoff och stil som häftade på båda sidor. Inget jag var van vid, direkt!

Material:
Molntyg köpte på Tradera
Mellanlägg från Stoff&Stil
Gult, lite kraftigare tyg från Borås utförsäljningsbutik i Norrköping.

Bäst just nu:
Jag tycker väskan blev som en sommardag! Först blå himmel med gula moln och sen solgult foder.

Sämst just nu:
Att det var lite svårt att sy med det självhäftande mellanlägget. Det blev ju lite friktion av det.

9 kommentarer:

Cecilia sa...

Härliga sommar, jag har suktat efter molnen ett tag men inte kommit mig för att köpa. Lite sugen på molniga påslakan är jag nog allt också :) Jättefin väska!

gullhjärta sa...

Jättefin blev väskan, jag älskar Gunilla Axéns tyg. Man blir glad av det, men gladast blir nog mamsen som får en sån fin väska.

malin sa...

Molntyget passade jättebra som väska! Ska beställa påslakan och spjälskydd till bebisen, och då kan man väl lika gärna beställa lite metervara också?! Perfekt midsommarpresent till värdinnan :)

kajsalin sa...

Åh vilket underbart tyg!
Min mamma ska också få en sådan väska, jag tänkte sy i blått lintyg. =)

Making it lovely sa...

Oj vilken fin väska din mamma ska få, jag är så avundsjuk på alla som kan sy och måla, jag är helt kass på det. Det underlättar väl inte heller att jag gav bort symaskinen när jag flyttade till Singapore, hihi.

e.ko sa...

så snygg så snygg så snygg!!klockrent med det "gula" tyget till!!!!vill oxå ha;)

Maria sa...

Vilken underbar kombination av tyg och väskmodell. En väska som man blir glad av att ha i handen!

Solveig Lövendahl sa...

Jättefin! Det är så härligt att sy till sin mamma, jag fick underbara rödrosablommiga gardiner av min mamma, som hon hade när hon var ung. När hon fick se de som väska ville hon ha en. Roligt!

Jes sa...

Snygg väska älska det tyget. Blev lite full i skratt när jag såg ditt inlägg jag har i helgen sytt en precis lika dan i en annan färg i molntyget till en beställning, bilder kommer senare i veckan.