tisdag 1 april 2008

KattröjaFlower's, din tröja är klar!!!

Det är nu rätt länge sen Flower's, efter att ha sett hästtröjorna jag sydde till min dotter och hennes bästis, frågade om inte jag kunde sy en kattröja till hennes som som älskar katter. Jag funderade ett tag, för det är rätt mycket jobb med dem, men sen kom jag fram till att det kunde jag visst det!

Flower's ville gärna att tröjan skulle vara turkos med gula ärmar och att katten skulle vara lite mjuk, så att den gick att klappa. I övrigt fick jag fria händer. Det är så otroligt roligt att sy så, men samtidigt får jag bara SÅN vånda när jag ska klura ut hur motivet ska se ut, vilket tyg jag ska ha etc. Det måste verkligen ligga och gro i huvudet innan det blir bra. Men nu i går kväll blev den alltså äntligen klar.

Tyget är gul och turkos mjuk, härlig Hilcointerlock från Nea Nobelle. Mudden kommer också därifrån. Den här gången gjorde jag så att jag sydde halslinningen innan jag sydde ihop sista axelsömmen. Jag tog en lagom bred, dubbelvikt muddremsa, sydde några stygn med overlocken, så att den fastnade, och sydde sedan resten samtidigt som jag töjde muddväven. Det blev jättebra om jag får säga det själv. Så kommer jag absolut att sy i fortsättningen.

Applikationen är sydd i samma stil som mina andra (fårtröjan och hästtröjorna); dvs med en rund kropp i mjukt avvikande material och sen huvud, ben och svans i interlock. Hur jag syr min applikationer kan man läsa mer om HÄR.

Materialval:
Gul, turkos och brun Hilcointerlock samt gul mudd från Nea Nobelle
Brun fuskpäls till katten från Sundbybergs Textilcentrum
Vliesofix och Totally Stable till applikationen

Bäst just nu:
Jag är faktiskt väldigt nöjd med hela tröjan. Det nya lyckomomentet var ju halslinningen som jag sytt på nytt sätt, så jag får nog säga att det var det bästa!

Sämst just nu:
Hmmm, att det tog så lång tid för mig att designa motivet. Jag grubblade i evigheter på det innan jag fick till det och blev nöjd.
Sen är tröjan inte helt slät på bilden för yngsta dottern nappade till sig den precis innan jag skulle fota och lyckades skrynkla till den nystrukna plagget lite. Busunge!!

16 kommentarer:

á Yeliqa sa...

Kattröjan belv verkligen JÄTTEFIN!!! Härliga färger och katten blev ju jättebra. Kul med ett motiv som man kan klappa på :)

Cecilia sa...

Från klarhet till klarhet, tröjan är hur fin som helst. Fränt att du fortsätter med den runda kroppen, kul! Turkost och gult är läckert ihop :)

Thea sa...

Tack!
Ja, jag kan säga att jag var på vippen att ge upp den runda touchen. De förra var på nåt vis självklara, eftersom jag hade gjort tavlor med det motivet tidigare. Och dem gjorde jag för att jag fick en tydlig bild i huvudet av hur de skulle se ut. Den här gången var det inte lika självklart... Men nu i efterhand är jag glad att jag gjorde det!

OttoPippi sa...

Som vanligt Thea!!! Hur fint som helst!! Tycker också att det är kul att du fortsätter med dina runda kroppar, som på nåt vis blir ditt applikationssignum!! Roligt! Men jag försår inte riktigt hur du menar att du gjort med mudden... Kan du snälla förklara lite mer för en puckad nybörjaramatör som just nu sitter och sliter med halslinningsmuddar?????

LumLum sa...

Kanonfin! Just det där med halsmudd ska jag ha premiär på på mitt nästa projekt. Får se om jag lyckas eller inte.

Jes sa...

Superfin tröja, säger som de andra kanon att du behöl den runda kroppen. Snyggafärger ihop. jag tycket det är svårt att töja mudden när man syr fast på annat trikåmatrial, de följer oxå med på något vis, du kanske kan komma med några tips när vi träffas på lördag.

Thea sa...

Jag ska försöka dokumentera nästa gång jag syr en tröja!

Hanna sa...

Jättefin tröja!

Gulligan sa...

Jättefin! Katten blev så fin med sin runda kropp!

OttoPippi sa...

Inte för att jag har med det att göra (så du behöver inte svara) - men är det månne i Söderköping ni ses på lördag?? :)

Thea sa...

Tack!

Ottopippi: Japp! Är du i krokarna är det bara att haka på! Maila mig i sånt fall!

Jenny sa...

Jättefin. Härliga färger, och applikationen är ju lika tuff som vanligt :-)

GOBLIgobli sa...

Kanon, som alltid!! Halsringningen blev riktigt snygg, ska testa det själv nångång.

Ang. lördag, hur många blir vi egentligen?? *sååå kuuul* :-D

OttoPippi sa...

Jag skall till Linköping och hälsa på vänner i helgen. Men på söndag gör vi en utflykt till till Söderköping, jag skall handla tyg :) :)

Thea sa...

Tack alla!
Gobli: Jag vet inte, men rätt många!! Vi kan väl ta ett uppsamlingsheat och bestämma tidplan på Sytråden på torsdag kväll?

Lucia sa...

Jättesnygg tröja vad har du får mönster, för jag tycker att den känns så perfekt i läng och hals, har inte varit nöjd med någon av de mönster jag testat från Ottrebre.