fredag 24 augusti 2007

ManchesterklänningYtterligare ett planerat projekt genomfört! Jag gillar detta bruna manchestertyg från Jofotex skarpt. Jag hade tänkt mig att sy en manchesterklänning av det och skred till verket efter att jag hittat tyget till fickan på loppis i förra veckan. Det hade egentligen varit ett etui, troligen att ha servetter i. Men visst gjorde det sig bättre på min klänning? :-)

Mönstret till klänningen är från boken Baby Cool. Jag tog skärning för lammullsklänning och lade det på tygvikningen så att jag fick ett helt bakstycke. Den här gången fattade jag hur det hängde ihop (vilket jag inte riktigt gjorde när jag sydde Spidermanklänningen). Jag tyckte att modellen var lite lång för att passa en krypande tös, så jag kortade av den 4-5 cm. Fodret är gjort av naturfärgat bomullstyg. Till det ritade jag av mönstret ned till några centimeter under ärmhålet och sydde ihop i axlarna. Sen tråcklade jag fast det aviga mot aviga med klänningen och dolde tråcklingen under snedslån. Snedslån är förresten i samma tyg som klänningen, egenhändigt tillverkad med snedslåvikaren.

Istället för knappknäppning valde jag att klippa ur ett sprund som jag kantade innan jag kantade halsringningen. Sen vek jag ändarna dubbelt och nitade fast en tryckknapp med Prymtången. Det blev riktigt bra! Å, jag är så nöjd med min klänning!

Florin önskade sig en bild på en Prymtång. Den kommer här!

20 kommentarer:

Carolina sa...

Den ska du vara riktigt stolt över! Hur snygg som helst.

A sa...

Jag fattar inte hur du (och en del andra bloggar jag följer) har tid, med barn och allt. Själv har jag inte ens funderat på att sy på en hel vecka... Jag måste nog bli bättre på att utnyttja varje liten tupplur, men de är korta och få...

Och jättefin klänning!

Maria sa...

Så himla fin, knäppningen och kantbanden ser hur proffsiga ut som helst!

Gekko sa...

Ursnyggt! Sprundet bak var jättefint, tror jag måste kopiera det på en klänning jag har i tankarna för tiden! (Vet inte när den realiseras dock)

mamman pysslar sa...

snyggt! älskar brun manchester!

ska just rita av det mönstret men är inte helt nöjd. Kanske låter mej inspireras lite av din modell om det går bra.

sydde precis klart en tunika där jag skulle behövt de små mini-tryckknapparna.
jag har en sprillans ny prymtång som jag så klart vill testa.

kul att se hur du gjorde med kantbandet, jag fick ta till en annan lösning.

/anne

Hanna sa...

SÅ söt! Hur hinner du med? :)

Jag har en manchesterklänning i huvudet, dock en plommonfärgad sådan. Tack för inspiration till att sätta igång! Har tyg och allt hemma, men måste få ändan ur vagnen först. :)

Kasia sa...

Den klänningen är verkligen jättefin. Du kan var riktigt nöjd med ditt verk.

Thea sa...

Vad glad jag blir för alla snälla kommentarer!

Mamman pysslar: Såklart du får hämta tips från mig! Det är ju inspiration och att träffa "likasinnade" som är meningen med bloggen!

florin design sa...

Underbar klänning!!! Å tyget till fickan var ju jätte gulligt!!!

Tack för bilden på prymtången, nu sk ajag leta sån. Har aldrig sett nån i butik men jag får väl ringa runt lite till butiker som säljer annat av pryms sortiment...

florin design sa...

Nikka: Det gäller tt prioritera alla små stunder :-)För egen del tittar jag tex aldrig på tv, ser film, läser en bok eller bläddrar i en tidning... Eller jo, de gör jag men inte när jag är barnfri en stund :-)

Jes sa...

vilken söt klänning! Fint i brunt manchester och med den lilla mönster fickan. En sån tång ska jag köpa. Va är en snedslåvikare??

DORIS DAISY sa...

JA, den klänningen skall du vara stolt över! Jättefin, som allt annat du gör. Den oreanga 'ank' tröjan var otroligt fin också!

Maria sa...

Mysig klänning, trevlig blogg, fint namn!!

Thea sa...

Vad kul det är att lgoga in och se så måna som lämnat kommentarer!

Florin: Håller med, jag tittar heller aldrig på TV och utnyttjar varenda liten sovstund till att klippa till eller rita mönster. En och annan dammråtta blir det väl i hörnen, men det har ingen dött av :-)

Jes: En snedslåvikare är en liten manick som man drar den färdigklipta remsan igenom så att den formas som en snedslå. Sen stryker man på den så att den behåller formen. Ska lägga ut en bild på hur man gör nästa gång jag använder den.

L.A.WOMAN sa...

Helt fantastisk klänning!! Jättefin modell och hur snyggg som helst i brun manchester :)

malin sa...

Jasså - är det dedär som är en prymtång? En sådan har ju jag... fick svärmors gamla för någon månad sedan - med massor av knappar! Ska kanske våga mej på att använda dwen också :)

Thea sa...

Kul att du gillade den LA Woman! Min lilla tjej hade på sig klänningen idag och hon var SÅ fin i den! Den var verkligen perfekt för henne, både i stil och storlek. Och lagom att krypa i.

Ida sa...

Jättefin klänning. Måste säga att prymtången är ett fynd. Fattar inte hur jag har kunnat leva utan den. Livet blev mycket lättare.

mamman pysslar sa...

jo jag undrar. vart har du fått tag på minitryckknapparna?

finns de någonstans på nätet?

i min lilla stad har jag inte hittat nån som säljer dem. hon som gjorde har slagit igen för några veckor sen...

Thea sa...

De är Prym, 8 mm, och funkar bara på vävda tyger (alltså inte trikå). Jag köpte dem på Vinn (fd Vivi), som har en storbutik i närheten. Tyvärr vet jag inte var du kan köpa dem över nätet - om du hittar något skulle jag bli jätteglad för tips!