tisdag 4 december 2007

Dagisväska med djungelkänsla


Hur många gånger har jag inte stått på dagis med famnen full av skitiga regnkläder, blöta strumpor eller tröja nedkladdad till oigenkännlighet. Och så här års gärna kombinerat med blöta extravantar, några teckningar, en pärlplatta och veckans informationsblad. Varje gång förbannar jag mig själv att jag inte tagit med någon påse! Så såg jag för ett tag sen ett inlägg på Gekkos blogg. Hon hade sytt en bilpåse till sin Gullklump; inspirerad av Knåpmodern som sytt en dagisväska. Aha! Det ville jag också göra. En väska som är avsedd för dagisprylar. Som är tänkte att alltid följa med!

Hos Knåpmodern finns en bra beskrivning på hur man gör, så jag satt igång att rita ett mönster. Sen tog jag ett tyg som varit en gammal gardin jag fyndat på Myrorna. (Nån som känner igen tyget, förresten? Nytt? Gammalt?). Som foder använde jag ett varmgult tyg jag köpt på Strömmas fabriksbutik i Norrköping i somras.

Från början hade jag tänk ha kantband till. Men eftersom jag klippt lite ojämnt tänkte jag att jag ju lika gärna kunde klippa med overlocken och samtidigt hålla ihop foder och yttertyg, och när jag gjort det tyckte jag att det faktiskt blev riktigt snyggt! Synd att jag inte tog gul tråd, det hade nog varit ännu snyggare.

Väskan blev riktigt bra, men gick inte så snabbt som jag hade trott, mest beroende på att jag gjorde tröttabbar hela tiden. Jag tror att jag ska slå in den i ett paket och hänga den i julkalendern till i morgon bitti! Undrar vad dottern kommer säga när hon inser att tomtenissarna (som hänger upp paketen, ni vet) har fått tag på KokaLal-lappar! För det kommer inte passera hennes observanta 4-årsblick obemärkt!
Maskinval:
Overlock genomgående, förutom till att sy fast namnbandet.

Bäst just nu:
Att jag fått till en väska som är avsedd för dagistransport. Det borde betyda att den kommer att följa med och att det alltid finns nåt att bära alla prylar i! Sen tyckte jag att tyget passade så himla bra till en sån här väska.

Sämst just nu:
Att jag inte kan bestämma om jag ska ha kantband eller inte. Vad tycker ni?!

14 kommentarer:

Gekko sa...

I like! Det tyget var ju underbart! Gullklumpen skulle ta sig till bakhuvudet direkt om hon såg den:-) Det betyder av någon anledning lejon på Gullklumpsspråk:-D
Kantband? Kanske! Det går ju rätt så fort och kan kännas mer ombonat. Eller så kan du vänta och känna efter några vändor till och från dagis? Är dottern så observant att hon kommer tänka till med lappen? Vad kul! Och gulligt!

Thea sa...

Ja, jag gillar tyget mer och mer. Typsikt att jag bara köpte den ena av två gardiner.

Dottern har råkoll på KokaLal! När jag gick igenom hennes dagisteckningar hittade jag ett papper med en fastklistrad KokaLal-lapp som hon måste ha smugit med sig till dagis!!

Anonym sa...

Jag gillar ju kantband men den är fin utan också. Du kan ju alltid ha gula kantband som du tänkte med tråden. Roligt tyg. Det skulle min E gilla starkt.

/klockarbarn

Anonym sa...

Vi har tyget som rullgardinsväv .. typ 10 meter på vinden. Har gjort tavlor till ett av barnrummet av en bit av det + gett bort till andra. Men en väska kanske vore något ...hmmmm

Anki på sytt/vurm sa...

Fin dagisväsa i urcoolt tyg!
Tycker att det ofta är så med secondhand tyger, man snålar lite, efteråt tänker man jag skulle köpt rubbet även de som bara var ok...
De flesta blir ju så mycket finare när det väl blir nåt sytt av dem!
Jag röstar på kantband..... det är liksom aldrig fel :))

Cecilia sa...

Kantband här med, och definitivt det gulaste du kan hitta :) Tjusigt tyg, perfekt för ändamålet.

Kaja sa...

Underbart tyg! Undrar om inte mina barn ska få dagisväska också??

Kantband! Apselut! Och tokgula ska de vara!

Jes sa...

Snygg väska, har oxå sytt den, men inte hunnigt ta någon bild ännu.

malin sa...

Jag håller med om att knallgult kantband nog inte skulle sitta fel! Jag är också sugen på att sy en, men mitt enda dagisbarn är så stolt ver ryggsäcken som han har, så jag skulle aldrig kunna få honom att byta :)

fante sa...

Snyggt tyg :-D Och snygg väska :-) Men jag röstar för kantband. Ser i mina ögon lite halvfärdigt ut utan.

Thea sa...

Då har ni övertygat mig! Kantband ska det bli! Nu har väskan redan hunnit bli småskitig, men den går ju att tvätta!

De Går Bra Nu! sa...

Jag har en liten Önskeliste utmaning till dig på min blogg om du vill! Kolla in där!

Ellilo sa...

Sååå snygg!

Katarina sa...

Min hemsydda tygkasse jag brukar använda till dagis känns plötsligt väldigt trist!! Jättefin verkligen!