måndag 17 december 2007

Fårtröjans halslinning fixad!

Nu har jag fixat till fårtröjans halslinning. Den kommer med posten i morgon, Clara!

Problemet var dels att halshålet var lite litet, men framför alt att sömmen inte bar så stretchig. Eller en kombination av båda. I alla fall sprättade jag den gamla kedjesömmen, klippte bort den gamla overlocksömmen (dvs breddade halshålet en halv cm) och sydde fast en ny halsmudd. Den här gången jobbade jag med att få till en stretchigare kedjesöm (ja, den var sydd med kedjesöm på coverpron förra gången också, men den blev tum ändå!). Jag sänkte trådspänningen till 3-2, differentialmatning 1,25 och steglängd 3,5. Tycker nog att det blev betydligt bättre.

Puh, så skönt att det är gjort. Det är bra så mycket läskigare att laga någon än att sy nytt! Nu hade jag ju redan gett bort tröjan, så nu måste det bli bra! Hade det blivit dåligt innan hade jag ju alltid kunna ge bort något annat än en fårtröja!

Hur som helst är nog detta den bästa halslinning jag sytt, så jag hoppas innerligt att även vidden ska passa en här gången! Annars får den åka tillbaks igen!


Passar även på att visa symbolen för satängsöm; det är så många som frågat om den.

8 kommentarer:

Gekko sa...

Vad skönt att du känner att det gick vägen! Hoppas den passar! Minns du hur du gjorde med steglängden på kedjesömmen förresten? Tack för bilden på satängsömssymbolen! Jag har tyvärr ingen sån symbol på min maskin vad jag minns. Jag får ta fram manualen och se om de har någon rekommendation... Annars får jag väl köra på sick-sack.

Thea sa...

Nu har jag lagt in steglängden också! Bra att du sa till!

Tät sicksack ger nog nästan samma resultat.

Jes sa...

Vilken jättefin tröja du har sytt till din hemlis, du är härmed utnämd till appkikations drottning :)

Cecilia sa...

Sån satängsöm verkar ju jag ha :D Det måste verkligen testas!

Anonym sa...

Å vad bra att du hunnit fixa den, för jag håller just på att sy byxor i velouren jag fick av dig, de kommer bli jättefint ihop :-) Ska rusa ut till brevlådan imorgon.
Jag har oxå satängsöm på min maskin, vad har du för tråd till den?

Bibabba sa...

Ingen tröja idag, hoppas den kommer imorgon. Har du postat den? Vill bara kolla så den inte kommit bort nånstans.

Thea sa...

Ajaj, ja jag lade den på lådan i måndags kväll, visserligen efter att posten gått. Men iofs har kanske posten mycket att stå i just nu. Hoppas verkligen den inte kommit bort! Hör av dig när den kommit fram!

Thea sa...

Glömde svara på frågan om tråd till satängsömmen - jag har helt vanlig sytråd. Samma som till symaskinen alltså.

Skojigt med matchande byxor till!