tisdag 18 december 2007

Fleecehoodie till en ettåring


Ja, inte är det helt taktiskt. Att ha två barn som fyller år precis kring jul. För det är ju inte bara de som fyller år då, utan även de små kompisarna som varit i samma mammagrupp och andra jämnåriga små. För en som tycker att det är tokroligt att sy och gärna ger bort hempysslade presenter är det med andra ord bråda dagar! :-) Först ut bland födelsedagspresenterna var ett par rostfärgade velourmuddisar. Och nu kommer en brun fleecehoodie till en liten kille som är kompis till min yngsta. Deras äldre syskon är också dagiskompisar.


Mönstret till denna är detsamma som till den här, som jag sydde tidigare i höstas. Den har jag använt massor. Toppen när man bara ska åka bil och inte vill krångla med overall; den är varm och skön, kan användas utan mössa och lägger man en filt över benen klarar man även en kall bil. Där den sydd med vidd så att man kan ha den länge.

Den jag sydde tidigare går i rost/orange. Den här gången valde jag att sy i brunt. Fleece från Sundbybergs Textilcentrum och mudd från Nea Nobelle. Mönstret eget.

Jag gillar ju Gekkos blogg och läser ofta den. (Tack Gekko, för inspirationen!) För lite sen skrev hon om hur snabbt hon slängde ihop en av sina fina hoodies. Jaha, tänkte jag, då tar det väl lite längre för mig, men går väl ändå hyfsat snabbt. Tji fick jag! Jag lyckades göra det mesta i fel ordning så jag fick sitta och trä om maskiner hela tiden! Jag borde nog tänkt igenom arbetsordningen lite grann...

Maskinval:
Overlock till att sy ihop. Trådspänning 4-4-4-4, diffmatning mellan N och 1,5-
Coverpro till att fålla och sy i kantband. Trådspänning 4-4-3, steglängd 3,5, diffmatning ca 1. Till kantbanden använde jag även bandkantaren.
Symaskin till att fästa coverprosömmar, sticka ned ärmsömmar och sy fast namnband.

Bäst just nu:
Det färdiga resultatet!

Sämst just nu:
Kanske att sömmen på kantbandet kom lite långt in mot mitten.
Att det tog sån tid!

6 kommentarer:

Cecilia sa...

Brunt är ju bara alltid så rätt, tjusig hoodie!

Gekko sa...

Jättefin! Att just denna går smidigt för mig kanske beror på att jag gjort några stycken och fått tänka igenom arbetsordningen:-D Kan säga att om du inte har överflod av tråd i samma färg så går det fortare att sy med kontrastfärg på CoverPro också, det är ju just trådbyten fram och tillbaka som stjäl tid! Men det har du säkert tänkt ut själv, sen är det ju snyggt med enhetlig färg också.

Carolina sa...

Jättefin!
Hur har du löst det med fästet för det inre framstycket?

Anki på sytt/vurm sa...

Hur snygg som helst!

Thea sa...

Tackleitack!

Gekko, fållar du med vanliga maskinen eller? Annars slipper du ju inte trådbyten ändå...

Carolina: Jag har knytband på insidan också. Dem syr jag fast i fållen. Var det svar på sin fråga?

Carolina sa...

Japp svar på frågan!

Tack så mycket ;)