onsdag 19 december 2007

Prickig tunika med halv omlott


Den här tunikan är en födelsedagspresent till en liten tös som fyller ett i dagarna. Egentligen skulle vi firat henne och hennes kompisar (som fick hoodien och ett av muddbyxparen) idag, jag och yngsta dottern. Men vi blev hemma i kräksjuka istället. Inte svårt att gissa vad jag helst skulle velat göra...

Modellen är densamma som till domartunikan jag sydde i höstas. Jag har använt den jättemycket och tycker väldigt mycket om den modellen Mitte emellan klänning och tunika på nåt sätt. Funkar både till strumpbyxor, tights och byxor. Sen vet jag (eller tror mig veta!) att födelsedagsbarnets mamma tycker om att klä sin lilla dotter i tunikor (vem gör inte det!). Därför tänkte jag att det skulle vara en bra present. Tyget köpte jag från MG Tyger i våras och har väntat på rätt tillfälle.

Mönstret är som sagt desamma som till domartunikan, men tyget var lite stretchigare, så jag hade ett fasligt sjå att få ihop omlotten på mitten. Som vanligt hade jag bara tänkte "slänga ihop" den och blev sittande ett par timmar! När man ska ge bort något är man ju dessutom lite kinkigare med resultatet... Efter ihärdigt knåpande blev jag tillslut väldigt nöjd med resultatet. Det kanske blir en till min egen tjej också... :-)
Maskinval:
Overlock att sy ihop.
Coverpro till fållar. Bandkantaren till kantning av omlottskärningen.

Bäst just nu:
Resultatet! Visst har den väl nån miss här deller där, men helhelten känns proffsig *skryt skryt*!

Sämst just nu:
Att det tog sån tid!!

9 kommentarer:

Carolina sa...

Ser ju superfin ut!

Gekko sa...

Men kära nån vad du har ökat farten så här dan före dan före... Blir lite avis! Men du har väl inte fått kräksjukan själv och orkar sy? Tunikan var jättesnygg! Jag gillar verkligen modellen, en dag får jag sätta mig och fixa en själv tror jag. Bara inte idag!

Thea sa...

Tack! :-)

Thea sa...

Förresten, nej , det är inte jag som är kräksjuk! :-)

malin sa...

Jag gillar också modellen på tunikan! Synd bara att det är så sällan jag får tillfälle att sy till tjejjer :)

Kaja sa...

Vilken tur att jag har marinblått tyg med vita prickar OCH rött tyg med vita prickar på hemma. Du får INTE lägga ut sådanahär bilder utan att kolla med mig att jag har tyg hemma så att jag kan sy med en gång!

Kanonfint!

Thea sa...

Tack Kaja!
Och du får INTE sy en i rött tyg med vita prickar innan jag har hunnit handla ett likadant! ;-)

Kaja sa...

Ska vi tävla?? *LOL*

Thea sa...

*skrattar högt!*