torsdag 20 december 2007

Kaninerna är här - tunika först ut!

Det var precis så härligt som jag hade hoppats på, kanintyget jag väntat på. Den snälle brevbäraren hade återigen knökat in ett egentligen för stort paket i lådan. Igår hanns inget med, men idag på dagen när lillasyster tog sin förmiddagslur hann jag både klippa och sy. Ja, hon sov tre timmar, men var inte så avundsjuk för det - hon är vaken på nätterna istället!

Mönstret är desamma som till den prickiga tunikan, men jag fick göra ett nytt i storlek 110, för denna är till storasyster. Hon blev väldigt förtjust när hon såg tygen men lite besviken när hon kom hem från dagis och såg att jag gjort en tunika. Hon ville hellre ha en tröja! (Vilken tur att jag har tyg så det räcker!)

Jag funderade och funderade på om jag skulle ha brunt eller orange kanband och bestämde mig tillslut för orange. Tänkte det skulle bli lite gladare med orange. Jag håller på med en syskonmatchande tröja och då har jag tagit brun, så man kan jämföra. Kantbandet sydde jag på med bandkantaren till Coverpron.

Tyget är ett nygjort retrotryck som Jenny på JnyDesign har designat. Det är superhärligt! Lite tjockare, mjuk bomullstrikå. Påminner lite om E-slöjd, tycker jag, fast inte alls så stumt. Så vitt jag vet finns fortfarande tyg att komma över via Jenny. Mudden är orange muddväv från Hilco, köpt hos Nea Nobelle.

Maskinval:
Overlock att sy ihop. Trådspänning 3-3-3-3; diffmatning N
Coverpro till stickningar och kantband; kedjesöm med trådspänning 3-2; diffmatning 0,7 och steglängd 4. Till fållarna Trådspänning 3-2; diffmatning 1,5 och steglängd 3.

Bäst just nu:
Tyget!!
Och att jag fick till en riktigt bra stretchande söm. Tricket där var låg trådspänning kombinerad med låg diffmatning.

Sämst just nu:
Att jag inte kunde välja färg på kantbandet!

14 kommentarer:

Gekko sa...

Så härlig!!! Den har ju en grymt proffsig finish måste jag få säga! Så snygg och jag är inte alls avis och vill ha mitt tyg nuuuuuuuu! Måste komma ihåg sen att du redan har hittat bra inställningar på CoverPro för detta tyg! :-D

Nu blir jag ju helt sprallig för att jag tänker på min stooooora försändelse som väntar i Åre!

Thea sa...

Vilken tur att du inte har ditt tyg där, för du ska ju ta det lugnt! ;-)

Visst är det festligt att man går igång så på att se tyger och andras alster!

Linda sa...

Men guud *drägger* Den är ju helt underbar! Fasen att jag inte har en flicka alltså. Kanintyget blir verkligen superfint! själv funderar jag på att sy en tröja så det är bra att du ska sy en ;)

Kaja sa...

Kanonfint! Jag beställde inget tyg eftersom grabben är för stor för kaniner och dottern inte alls passar i orange, men jag snyftar lite varje gång någon visar upp tyget...

Tokfint var det i alla fall! Brunt kantband hade varit snyggt!

Botilda sa...

Ååååååååå, den är så fin. Jag håller tummarna för att mitt tyg kommer idag - för då kanske kanske hinner jag ta en julstökspaus och klappa lite på det.

Hemsytt sa...

Den var helt underbar!
Kommer bli så kul att sy vad alla syr av tyget.

Anki på sytt/vurm sa...

Så oroligt fint!
Kanske måste jag köpa en bit jag med :)

Cecilia sa...

Åh vad läckert! Jag försöker hålla mig lugn och inte klippa i mitt ännu. Måste spana och spåna lite till så det är bra att du är igång :))

JNYdesign sa...

Det blev ju otroligt snyggt. Tunikan alltså. Tyget är jag också supernöjd med, så nöjd att jag tänka mig fler färger, nu när schablonen ändå är gjord menar jag. Kanske grön/röd, Grön/svart blå/gul finns många härliga färgkombinationer Ha det gott.

Ceci sa...

Herregud va mycket fint du syr!! Varje gång jag kollar finns det nytt och alltid lika välsydda kläder och andra prylar, jag gillar verkligen tunikorna du gör, de är så fina, jag skall nog oxå försöka mig på något liknande när jag får min overlock...

Anonym sa...

Det är alltid lika kul att titta in på din sida och idag hade du gjort flera inlägg! KUL!
Vad fin tunikan blev. Vill också ha en overlock!
God Jul

mamman pysslar sa...

åhhh! underbart (både tyg och tunika)

Thea sa...

Å, tack för alla kommentarer. Tittade inte ens på bloggen igår, för lillasyster hade delat med sig av kräksjukan...

Måste också säga TACK Jenny, för allt jobb du öagt ned med tyget!

Jes sa...

Ja thea du syr så otrolig fina saker och de är alltid så välsydda och ser så välarbetat ut. Denna tunika är inget undantag, så fin, längtar oxå tills jag får det på söndag när Gekkos och min svåger kommer med det från Åre. Det kliar i mina fingrar.
God fortsättning!!!